Keresés ebben a blogban

2010. április 5., hétfő

Helyére kerül a Jobbik! Összeesküvés elmélet a javából...














Lehet, pont a "Pont 7-re" ébredtem ma reggel. Mindenesetre sikerült elkapnom azt a csevejt, amit Jeszenszky és Bánó hoztak színre.

Jeszenszky épp a Jobbikot szapulta és közben valami érdekeset is mondott. A Jobbik az orosz és a kínai kapcsolatok ápolásának, a "keletre nyitásnak" a híve, állította.

Még alfában lehettem, amikor ez a kijelentés elhangzott, így beugrott egy sor asszociáció. Közülük a legtriviálisabb illik ide. A Magyar Bálint-féle Sulinet Arany János személyének és írói munkásságának "méltatásánál" fókuszba helyezte azt a tényt (?), hogy a költő óriás lábán lágyfekély volt. Nos, miért kell az ilyesmit emlegetni? Hát az "asszociációs reflex" agyba-ültetése végett. Tuti, ha az agy manipulált egyén valaha is hall vagy olvas Aranyról, a tudatalattijából a lágyfekély ugrik felszínre és undorral csukja be - mondjuk - Ágnes asszony balladáját...

Manapság sok ezer magyar töri a fejét azon, hogyan mászhatnánk ki abból a slamasztikából, amely lassan de biztosan elpusztít minket.

Nyilván sokaknak eszébe jut a kisebbik rossz, a keletre nyitás lehetősége. Nyilván nem csupán én tudok róla hogy Putyin cár kitessékelte a Szent Oroszországból az imperialista rablótőkét, lecsukatta - kiirtotta a komprádor burzsoázia ágenseit és a nemzet szolgálatába igyekszik állítani az állam bevételét. E forrásból tette ismét félelmetes erővé a hadsereget, ebből számolja fel a mély szegénységet, ebből konszolidálja a mezőgazdasági termelést és állítja helyre a középosztály rangját, stb.

Kína még nagyobbat mer álmodni. Álma egy új valutarendszer, amely nem a kamatos kamat gyilkos törvényét követi. Ismerjük persze a "sárga veszedelem" mítoszát. Csakhogy azt is tudjuk, hogy a "Mennyei Birodalom" kultúrtörténetének és politikatörténetének több mint négyezer éve alatt sokkal inkább védekezett, mintsem hódított volna. Ma már tudjuk, hogy a nyugati hajótípusoknál sokkal hatékonyabb hajói segítségével blokád alá vonhatta volna a hozzá képest légypiszoknyi Angliát, hogy rákényszerítse áruinak befogadására, de pont fordítva történt.

Nos a háttérhatalom ehhez az eszmei erjedéshez kapcsolja, asszociálja a Jobbikot!

Ez két szempontból hasznosítható. A nem önálló gondolkodók (azaz a lakosság kilenctized része) zsigerből elutasít mindent, ami a keleti irányvételre mutat.

A másik, a fontosabb, előny pedig a következő.

Ha a keleti orientáció irányában, ill.- érdekében valaki - valami mozdul, a Jobbik nyomban az élre áll. Igen ám, csakhogy a Jobbik szélsőséges szervezet, amelyre bármikor lecsaphat a közhatalom, azaz a rendőrséget helyettesítő valamelyik Security. Épp ebben van a poén!

Mert "akkor" kit fognak csépelni? A Jobbikot? A Gárdát? Vonát? Morvait? Egy fenét! Azokkal fognak leszámolni akik a nemzeti felelősség alapján indulnak kelet felé.

Sokan látták filmen a műegyetemisták '56-os tüntetését. Szoros alakzatban, egymást karolva haladtak. Miért? Nagyon egyszerű. A hatalom bevett módszere az elégedetlen tömeg soraiba provokátorokat csempészni, akik valami olyat tesznek, amiért a tömeget fel lehet oszlatni, szét lehet verni, sorai közé lehet lőni.

De hát ezt Morvai Krisztina is nagyon jól tudja a Civil Jogász Bizottság vizsgálatai alapján. Ennek ellenére, vagy talán épp ezért, hecceli a békés tömeget.

Nos, valaha kíváncsi voltam ki tölti a Jobbik zsákját. Már nem vagyok kíváncsi, mert belső meggyőződés alapján tudom! Nem Putyin és nem a kínaiak!

Ami bennünket illet. Ha majd vonulunk, formáljunk szoros menetalakzatot, karoljunk egymásba és vigyázzunk, hogy jobbikosok ne furakodhassanak a menetbe. Masírozzanak ők - külön!

És még valamit.

A Géza szóba hozta, hogy internetes levelezés formájában is igyekszik nézeteit terjeszteni. Valami véletlen folytán belekeveredtem abba a levelező listába, ahol Jeszenszky vitézkedik. Nos gyepre fogom hívni.

Sz. Gy.







4 megjegyzés:

Unknown írta...

Tisztelt Szeszak Ur!
Tobb evig nem eltem idehaza, igy sok mindenrol nem vagyok annyira tajekozott, ahogyan szeretnem. Mindenesetre valamit tevolegesen is tenni szeretnek hazank es sajat jovonk erdekeben, s a mai politikai palettat latva kihagyasos alapon ezt maximum a Jobbik tajan latom elkepzelhetonek. Lehet, hogy naivabb vagyok, mint eletkorom indokolna, de nem igazan ertem az On elhatarolodasat a Jobbiktol. Azt elgondolom, hogy tele van beepitett emberekkel, ezzel sajnos szamolni kell, de azt nem tudom elkepzelni - ugyan belso informacioim nincsenek -, hogy nemzetellenes cselekedetekre ragadtatnak magukat, mondjuk ok is eligartek mar orszagunkat valakiknek, akik ezert dotaljak a partot. Az orszag mostani idegallapotaban ezert szelso esetben akar az eletukkel is fizethetnek. Szoval en mindenkeppen, de szerintem vagyunk igy tobben is (akik amugy senkik sem vagyunk, de a nevunket megsem szeretnenk adni piszkos dolgokhoz), akik orulnenk, ha konkreten, de legalabb konkretabban megindokolna, miert kell osszekapaszkodni a Jobbik ellen es ki penzeli oket?
Koszonom, hogy meghallgatott, erot, egeszseget es kitartast kivanok munkajahoz es koszonom, ha valaszol.
Tisztelettel, Czotterne Ivady Zsuzsa

norgor írta...

Vona Gábor: a jobboldal vezetője Orbán Viktor

Fotó: STOP/Szokolay László

A Fideszt és Orbán Viktort folyamatosan gyalázó Jobbik elnöke 2006-ban az elvesztett választás után szabályos dicshimnuszt zengett Orbán Viktorról. Publicisztikájában Vona egyebek mellett azt írta: biztos, hogy a magyar jobboldal természetes vezetője Orbán Viktor, akinek képességei egyedülállók. Kijelenti továbbá, hogy a Jobbik lehet annak a jövőbeni pártnak a gerince, amely "a Fidesz tisztességes, hű és erős partnerévé válhat."

Kapcsolódó cikkek
Így nézne ki a Fidesz-kormány?
Vona Gábor kihívta Orbán Viktort!
Vona Gábor szerint a STOP a Magyarok Nyilait támogatja
Mesterházy, Orbán, Vona, a Hitler-bajusz és a többiek - Fotók!

Vona Gábor, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje a kampány kezdetével igen élesen támadni kezdte a Fideszt és annak elnökét, Orbán Viktort. Vona Gábor egy nyílt levelet is írt a volt miniszterelnökhöz, melyben tisztességtelennek, hazugnak nevezi, és méltatlannak arra, hogy vezessen egy pártot.

A Jobbik a Fideszről még keményebb véleményeket fogalmaz meg napról napra, gyakorlatilag kizárva annak lehetőségét, hogy valaha is koalícióra lépjenek a párttal. "Húsz évet a húsz évért" mondják most, jelezve, hogy a Fidesz is hibás az ország állapotáért. Ez történik tehát 2010-ben, a választások előtt, a szavazatmaximálás idején.

Négy évvel ezelőtt viszont egészen más szelek fújtak. Akkor Vona Gábornak még semmi baja nem volt a Fidesszel és Orbán Viktorral, sőt. Vona egy 2006-os publicisztikájában, amely az országgyűlési választások elvesztése után jelent meg, a következőket írja a Fidesz elnökéről:

"Biztos, hogy a magyar jobboldal természetes vezetője Orbán Viktor. Véget kell vetni azoknak a sértődött próbálkozásoknak, amelyek poszt-orbáni jövőt vizionálnak. Minden mellette szól. Nincs alternatívája, óriási és biztos a tömegtámogatottsága, a legnagyobb tapasztalattal rendelkezik, a képességei egyedülállóak. De nem pusztán azért ő a jobboldal vezetője, mert nincs jelenleg nála alkalmasabb, hanem azért is, mert rendelkezik azzal az innovatív potenciállal, amellyel a Fideszben rajta kívül senki sem. Ezt az elmúlt húsz évben bizonyította. A megújuláshoz nem csupán szimata van, de - és ez az igazán fontos - kellő akarata és ereje is, hogy azt véghez vigye. A megújulás pedig kulcskérdés."

A vereséget elemző írásában Vona Gábor nemcsak ezt jelenti ki, szót ejt a ma már gyűlölt Fidesz és a Jobbik együttműködéséről is. Mint írja: a fiatal Jobbik lehet annak a jövőbeni pártnak a gerince, amely a Fidesz tisztességes, hű és erős partnerévé válhat.

Az írás egyébként nemcsak Vona nem sokkal később bekövetkezett pálfordulása szempontjából érdekes. Hosszan fejtegeti elképzeléseit a jövőről is, így betekintést engedve abba, amit végül véghez is vitt. Kijelenti, hogy valóban egy tábornak kell lenni, de több zászlónak. Hogy az önkormányzati választások után "egymásra kell találniuk" és kialakítani a jobboldal közös stratégiáját. Majd miután ez megvan, mindenkinek tennie kell a dolgát, "olyan olajozottan és magától értetődően, hogy 2007 a jobboldal újjászületéseként vonuljon be a magyar politikatörténet évkönyveibe".

Szerző: Oroszi Babett

Névtelen írta...

Oroszi Babett biztosan okosabb nálam, azért hozzáfűznék egy-két megjegyzést a politikus és párt elemző hozzászólásához. Az egyik megjegyzésem egy hasonlat lenne ahhoz az összehasonlításához, hogy mi volt 2006-ban, és mi van most, 2010-ben. Egy folyó lehet, hogy tiszta volt valamikor, de a négy év alatt ciánnal fertőzték. Vagy fordítva. A másik megjegyzésem, hogy két oldal létezik. Az egyik a vérszerződést megkötő magyarok utódnemzetének az érdekében tenni szándékozók, és minden másik. Ennek fényében megítélhető mind a 2010-es Fidesz, mind pedig a 2010-es Jobbik. A Fidesz nem veszített az arculatából, a nemzetellenességet illetően, a Jobbiké pedig most vált láthatóvá, a rá kötelező érvényű programjával. Majd meglátjuk, hogy melyik részében lehet majd fürödni a folyónak, az előző hasonlathoz visszatérve.

Szeszák Gyula írta...

Névtelen!

Az "utódnemzettel" kapcsolatos megállapitásod telitalálat! Valóban ítt húzódik a frontvonal.

Sz. Gy.