Keresés ebben a blogban

2007. augusztus 29., szerda

Ugatni még szabad?



Szegény Hofi! Úgy ment el, hogy nem értette meg korát. Búcsúverseként emlegetik a kiöregedett vadászkutya vonítását. Ideírom egy strófáját:


"Egy kiöregedett vadászkutya,
Vonyítva ül a kátyuba.
A hűséget én nemcsak mutattam,
Emlékezz rá, érted mennyit ugattam.
Ti kiöregedett vadászebek,
Csont helyett jött a kamatadó rendelet,
Értetek a szív majd megszakad.
De a rosszban jó, hogy ugatni már szabad,
Hogy ugatni már szabad,
Hogy ugatni még szabad!"


Áh dehogy szabad! A helytartó hatalom évek óta azon mesterkedik, hogy megcsonkítsa szólásszabadságot. A "gyűlölettörvény" akció nem jött be. Fasiszta veszélyre, antiszemitizmusra "zsidó aggódásra" van szükség, hogy a létminimalizálás miatt morgolódók pofájára felhúzhassák az "álladzót" [ahogy ezt az '56-osokkal cselekedték az akasztás alkalmával].

A mai "kereszttüzben" [a piros sarokból] Lendvai Ildikó, [a kék sarokból] Aczél Endre, Nagy József és egy hölgyemény adogatták egymásnak a labdát. Az apropó természetesen a "Nemzeti Gárda" [a jobbik operett tagozata] volt.

[Emlegették a legújabb Debreceni József förmedvényt, amiben valamiféle 'sárkányfogak' szerepelnek. A cikkre történt utalásokból kitünően Debreceni a kormányzat gyávaságát ostorozza. Még nem sikerült megtalálnom. Csak idő kérdése, hogy rábukkansak és hozzácsapjam "debreceni archívumomhoz". Ezzel a liberális dzsungelben portyázó, fúvócsővével mérgezett nyilakat lődöző, pigmeussal szándékomban áll kissé bővebben foglalkozni. Ha a "sárkányfogakat" megtalálolom, esetleg kiegészitem ezt a blogot is.]

Nagy József kijelenti, ha egy szúnyog - egy 'vérszívó féreg' - megcsípi a seggét a feleségére haragszik, miért hagyta nyitva az ablakot.

Észrevettem és másokkal is igyekszem észrevétetni a liberálbolsevikok asszociációi nyilvánvaló korrelációt mutatnak azzal a dühvel, amit a társadalom ellen táplálnak amiatt, mert morgolódik könyörtelen fosztogatásaik miatt. A mosolygós libsi szemünk láttára alakúl vicsorgó bolsivá. Felrótták Torgyánnak, hogy álliberális férgeket, dögkeselyűket emlegetett, Zacseknek azt, hogy termeszhangyák neszezését vélte hallani a nemzet fájában. Helyes, de akkor hova tegyük a 'vérszívó férgeket".

A magyar dühében mond baromságokat, a liberbolsi talmudista gyűlölete alapján tekinti állatoknak a gójokat [a szúnyog is állat].

Lendvai Ildikó - Aczél tudálékos titkárnője - szerint a "Gárda" nem hivatkozhat arra hogy bárkit is védeni kívánna, hisz a rendőrséggel szemben nem lehet [nem szabad] védekezni. Aki ezt teszi erőszakos cselekményt, azaz büncselekményt követ el.

A logika béna és sánta is [a főnök Aczél okosabb volt ...]. Lendvai azt hiszi, mi még mindíg azt hisszük, hogy a magyar rendőrség [nem pedig magyar rendőrruhába bújt "securytisek"] aprították az embereket, októberben, Budapest utcáin és közterein. Azzal szemmelláthatólag nincs tisztában, hogy e magánbandák csak személyek, tárgyak, objektumok védelmét vállalhatják. Politikai tüntetők ellen utcai harcot nem vívhatnak. Ők ezt tették azzal a gátlástalan brutalitással, amelynek módszereit Izraelben, Libanonban és máshol kisérletezték ki. [Ezeket Bencze József országos rendőrfőkapitány "új filozófiájú - magyar - rendőrségnek" nevezi.]

A hatalmi ügynökség piárosai rég feltalálták már, hogy lehet egy tömeg-megmozdulást kompromittálni, antiszemitává, fenyegetővé markírozni.

A módszer jól megfigyelhető volt, amikor egy bizonyosa patkány apót valahol - valamikor - valakik lehurrogtak, kifütyültek. A kamerák az öregre világitottak. A tömegben elől állók árnyékban voltak. Aki nem kifejezetten vak, illetve süket, hallhatta, hogy a fütyölés és a pfújozás e "sötét massza" felől hallatszott. Mi sem lett volna könnyebb, mint a tömeget szemből világítani és kamerázni. Nem ez történt!

Valahol a tömeg háta mögött következett be a "virradat" a fények fókuszában pedig megjelent egy sávos zászlót lengető feketeruhás alak. És a "szabadsajtő" nyomban felüvöltött: fasiszta provokácioóóóó!!! Aztután jött a mester, muster - buster vita: ki hogy hamaisította a videofelvételeket.

A Jobbik most tömegével szállítja az operettfasisztákat, a korábbinál jóval veszélyesebb provokációkhoz, hogy bevezethető legyen egy olyan hallgatólagos rendkivüli állapot, amelynek csöndjében zavartalanul dolgozhatnak a securytis gyilkosok, ahogy ezt teszik szerte a világon.

A fecsegők elkotyogták az új jogi koncepciót is. Eszerint a jövőben azt kellene, lehetne büntetni, aki valamely felekezet, népcsoport méltóságát
sérti, vagy tagjaiban félelmet kelt.

Nagyszerű! Mindkettő szubjektív kategória. Mórickának tehát nem kell magát effektíve összehugyoznia ahhoz, hogy, a meghozandó törvények által gúzsbakötendő, magyar bíróságok megállapítsák, ő és családja félnak, mert Mórickára valaki csúnyán nézett az utcán.

Ha az új törvényt visszamenőleges hatályúnak nyilvánítják, vajon mit fog kapni Petri György aki versbe foglalta, hogy "zakatol a szent család, isten tömi Máriát ..." , vagy mit kap a szarházi Esterházy "Hogyan kezelt a magyarodat ?" című verses receptjéért?

Még egy szubjektív élmény, hogy néznek ki az igazi "fasiszták".

Nagyváradra 1944. március huszadikán káső este gördültek be a Waffen SS motorizált egységei. Oldalkocsis motorok elől, parancsnoki gápkocsik utánuk és féllánctalpas "Hamza" csapatszállitó gépjármüvek hátúl. Ez utóbbi járműveken bálványokként ültek az acélsisakos, egyforma korú, egyforma alkatú kőarcú germánok.

Másnap reggelre ki volt épitve a katonai közigazgatás. Az utcákon kihúzva a híradó kábelek. Útjelző táblák vezettek a haccsoportok szálláshelyeihez. A nevekre is emlékszem: SS Scharf, SS Müller, SS Engelter. A forgalmasabb csomópontokon német tábori csendőrök [mellükön a jellegzetes félhod alakú fémtáblákkal] irányitották a forgalmat.

Aztán valamiféle "katonabarátkozás" kezdődött. Parádét rendezett egy magyar testőralakulat, amit az "Ország Gárdájának" neveztek. A katonák centire egyforma magasak voltak és szabványos volt testük minden egyéb mérete is.

Az SS "nem oda Buda" alapon a következő héten csinált egy hasonló felvonulást, hasonló "szabványkatonákkal".

Ha gyermekkori "gárdaélményeimet" a TV-ben látottakal vetem össze, a következő összehasonlítás adódik. Ez a gárda: ahány annyiféle ember. Mindenestre feltünően sok köztük a pocakosodó, lúdtalpas, jámbor pofa. Ezek nem harcosok, ezek a politika "bezzeg - katonái". Hivatkozási alapnak jók, semmi egyébre.

Ne félj Fletó, ne reszkessen a MAZSIHISZ. "Ezek" csinálnak bajt!

Majd, ha - esetleg - karcsú, izmos, kemény tekintetű alakok ólálkodnak a pesti utcákon, a villanegyedek árnyékos utcáin: akkor jön a kanyar. Ezt nem tudja kiegyenesiteni a "Magyar Parlament". Imádkozásra persze lesz idő ...

Sz. Gy.