Keresés ebben a blogban

2011. június 11., szombat

Törpék párbeszéde. Beszóltak Orbánnak


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nem akarnék bizonyos dolgoknak elébe vágni, de - régi rossz szokásomnak megfelelően - tollat fogok, ha valami felvidít, vagy felbosszant. Most tulajdonképp az előbbiről van szó. Mint tudjuk, Orbán Viktor eleinte hajlott arra, hogy a rendvédelmi szakszervezetek követeléseit a "bohócügyi államtitkárságra" testálja.

Aztán megirígyelte ezt a ktünő heccet és maga állt be a bohócügyi államtitkár helyébe. Jól számított. Felülmúlta (hülyeségben) az egyébként virtuális államtitkárt.


Hajlandóvá lett audienciát rendezni és fenséges színe eleibe bocsátani a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ), a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ), a Honvéd Szakszervezet (HOSZ), a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ), a Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége (FBVSZOSZ), a Nemzetbiztonsági Szolgálatok Szakszervezete (NBSZSZ) és a Vám és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete (VPDSZ) képviselőit.

Tette ezt egy Caligula szeszélyével, azaz csak a kicsikkel volt hajlandó szóbaállni a legnagyobbal viszont nem. A kicsik között van kb. nyolcszázas taglétszámú szervezet, a kirekesztett TMRSZ viszont (a napi számláló állása szerint) 8509 rendes taggal, ill. összesen 9200 taggal büszkélkedhet (ez utóbbi létszámban a pártoló tagok is benne foglaltatnak).

Ekkor és emiatt szaladott ki Szima Judit száján az az ominózus mondat, hogy a "törpék párbeszéde" következik. Hát igen, hét meg az egy...

Ám ez így mégse látszott okénak, (alig pislákolnak már a fülkeforradalom lángjai), ezért  Orbán csavart  egyet a dolgon és június hetedikére már hajlandó volt a TMRSZ képviselőjét is beengedni a többivel együtt a Parlamentbe.Tette ezt azzal a megszorítással, hogy az audiencia reggel hétkor kezdődik és egy képviselő legfeljebb tíz percig pofázhat, mert a kormányfő
úrnak nyolcra már fontosabb teendői lesznek. Nos a képviselők szerények voltak. A tanácsko zás szűk egy óra alatt véget is ért.

Lehet a kormányfő úr álláspontjának "enyhűlését" az is motíválta, hogy közben Szima Juditot őrizetbe vették és ha rács mögé dugatni nem is sikerült, annyit elértek, hogy a világ másik végére (Létavértesre) száműzzék.

Én mindenesetre megkérdeztem Szima Judittól, van e olyan okos ember a TMRSZ tagjai között, aki tíz perc alatt képes a szervezet álláspontját kifejteni. A leghatározottabb nemmel válaszolt.

Így hát semmi sem üdődött nyélbe. Most aztán hogyan tovább? Quo vadis domine?

Szerintem a rendvédelmisek már nem folytatják a bohóckodást, a TMRSZ pláne nem, mert rá kellett jönniük, hogy ebben a műfajban a kormányfő urat űberelni lehetetlen.

Vissza kellene fordulniuk. Igenám, de már nincs visszaút! Itt már nem csupán arról van szó, hogy a kormányzat előbb - utóbb aljas bosszút áll mindazokon, akiket kolomposoknak minősít. A "lázadóknak" a saját sorsuk miatti aggódáson túl kell tenniük önmagukat és másokért - mindannyiunkért - felelősséget, ill. kockázatot kell vállalniuk. Képesek lesznek erre? Úgy tűnik, igen.

De hogyan?

Hát forradalmi szellemben, forradalmi eszközökkel. A fülkeforradalom kormánya úgyanúgy csalárd igéretekkel jutott hatalomra, mint elődje a Medgyesi - Gyurcsány - Bajnai kormány. Következésképp mára ugyanúgy elveszítette legalitását mint elődjei. Dehát mekkorát hazudott a szoci-kormány? Akkorát, mint egy hegy. És mekkorát Orbán? Akkorát, mint a Mount Everest!

Erős Orbán? Most annak látszik. Erejét azonban nem a földből meríti, mint Anteusz, hisz a földet előbb - utóbb eladja a talpunk alól. Orbán ereje a tőkés háttérhatalomnak azon feltételezésén alapszik, hogy Orbán az ő érdekeik érvényesítésére képes lesz akkor is, ha közben tönkre sanyargatja az ország népét - mert most pontosan ezt teszi.

Ha a háttérhatalom bizalma megrendül, Orbánt ejteni fogják. Sőt hajlamossá válnak egy új alkura, amely kedvezőbb lehet a jelenleginél (New Deal).

Forradalmi helyzet van a Magyarországon? Igen! Mik e helyzet ismérvei? Hát csak az, hogy a nép már nem hajlandó a régi módon élni, az uralkodó osztály pedig nem képes a rég módon uralkodni.

Az első feltétel nyilvánvalóan adott! Az egész ország lázadozik a "harács-forradalmárok" uralma ellen. Mikor válik tehetetlenné a hatalom? Ha parancs szavára a magyar nem lesz hajlandó ölni a magyart. Volt erre példa? Igen, sok példa volt! Legutóbb '56-ban sem a Néphadsereget, se a Rendőrséget nem lehetett bevetni a forradalmárok ellen. Voltaképp 2006-ban sem... A szadista disznók jobbára zsoldosok voltak. Nos, ha Orbán is ehhez a végső módszerhez folyamodik, nem fogja annyival megúszni, mint Gyurcsány.

Az Orbán által a rendvédelmiseken számonkért "rend" nem alkotmányos rend, hanem a nemzeti vesztőhely működési rendje, házirendje. Ennek a "rendnek" a rendvédelem nem lesz köteles, és úgy lehet nem is fog, engedelmeskedni. Meglátod böllér!

Sz. Gy.