Keresés ebben a blogban

2010. december 28., kedd

A dominó effektus új törvényszerűségei.


2010.03.21-én egy blogot írtam "Jüan és Jang. Kezdődik a világpénz - háború!" címmel. Ez áll benne.


"Elkezdődött az amerikai dollár és a kínai jüan birkózása (!) írja a Népszabadság ... Így is ki lehet fejezni, de találóbb azt mondani: elkezdődött a második "Nagy Menetelés" [világháború] az emberiség felszabadításáért. ... A jüannak ehhez alternatív világhitelpénzként kell megjelennie a világpiacon. Meg kell találnia a nyakig szarban ücsörgő "kis búvó országokat", így ostoba kis papimádó hazánkat is. Persze ez nem úgy zajlik majd mint a szabadpiacon, hogy tudniillik megjelenik a konkurens, a másik handlé, és olcsóbban jobb portékát kínál, a [birka] magyar meg választ... A helyzet az, hogy már [dollár] infúzión vagyunk, amelynek hatása olyan, hogy még éppen élünk, de rövidesen beledöglünk. Vészhelyzet van! A "konkurensnek" tehát úgy kell jönnie mint egy rohammentőnek és ... dollár infúzió gyorsan (!) ki, jüan infúzió gyorsan (!) be! Másképp nem megy, ill. nem éljük túl."


Nos ami a korábbi blog írásakor elképzelhetetlennek tünt, Jüan infúzió megkezdődött! Kár, hogy nem velünk kezdik... Az alábbi blog anyagát a Kuruc Infóról töltöttem le, ők viszont a Népszabadságból koppintották. Forrásom tehát hiteles, csak egy kicsit zavaros. (A Népszabi régen nívósabb volt,)


Most hogy a kinai abolicionisták kiváltják az adósrabszolgaságból a "kis búvó országokat", a Népszabadság aggódva kérdi, mi lesz ennek az ára? Márhogy kire nézve? Valóban kérdés, milyen árat fizetnek ezért a kis adósállamok, akiket az uzsorások egymás között kedves közvetlenséggel disznóknak (pigs) hívnak. Ez azonban csak az egyik kérdés. További kérdés, milyen árat fog fizetni Amerika és az Európai Unió? Merthogy ők is faszolni fognak, nem lehet kérdéses.


A daliás időkben a dollár Amerika szuperfegyvere volt. Ezzel győzték le a gonosz birodalmát - a Szovjetúniót - egyetlen puskalövés nélkül. A stratégiai védelmi kezdeményezés, angol nevén Strategic Defense Initiative - SDI, népszerűbb nevén csillagháborús tervezet Ronald Reagan amerikai elnök kezdeményezésére indult el 1983. március 23-án. Az SDI célja földi és űrbéli telepítésű fegyverek használata volt stratégiai atomfegyvereket hordozó ballisztikus rakéták ellen. Amerika készen volt rá és azzal zsarolta a Szovjetúniót, hogy néhány év alatt 1.500.000 mrd. dollárt áldoz az űrfegyverek kifejlesztésére. A pangás állapotában vegetáló Szovjetúnió e kihívást nem tudta ellentételezni. Gorbacsov bedobta a törölközőt.


Amerika, immár a szemétdomb egyedüli ura, világhódító vállalkozásba kezdett. Ennek nyitánya volt a WTC tornyok lerombolása, hogy háborúba léphessen a "világterroriz mus" ellen általában, Irak és Afganisztán ellen pedig különösen. Marhaság volt. Ez a
háború ugyanis veszteségesnek bizonyult, azaz kicsorbult a dollár éle. Amerika legatyásodott. Sic transit gloria mundi.


A HVG írja, hogy a washingtoni pénzügyminisztérium adatai szerint a közadósság 2010 június 1-jén 13 050,826 milliárd dollár volt, ami a hazai össztermék (GDP) 88 százaléka. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) előrejelzése szerint az idén a GDP 92,6 százalékára emelkedik a világ legnagyobb gazdaságát alkotó ország államadóssága. Nem minden szakértő tartja hitelesnek a számításokat, és vannak, akik úgy vélik, hogy az amerikai államadósság már most a GDP 110 százaléka körül van, mert az ingatlanpiaci válságban megrendült, és végül a kormány felügyelete alá vont jelzáloghitel finanszírozó intézetek gigantikus adósságai is az államot terhelik
[Csak azt szeretném tudni, hogy az Európa Bank és az IMF miért minket baszogat a költségvetési hiány 3 %-ra történő leszorítása miatt, De most hagyjuk].

Az ingatlanpiaci válságra történt utalás azt jelenti, hogy Amerikának nem volt elég a háborúk Molochjának táplálása, szabadon engedte garázdálkodni a bankszektort is. Az eredmény a "buborékgazdaság" lett, amely kipukkant mára. Namármost Ameriká nak (a tücsöknek) "van" 13.050.826 mrd. dollárja minuszban. E minusz a másik oldalon is megjelenik abban a szerény 2.650.000 mrd. dollár plusz (devizatartalék) formájában, amit a Kína (a hangya) kuporgatott össze. Amúgy ez az összeg jelenleg a világ legnagyobb devizatartaléka, "parázs pénzben". Nem mondom, szerény kis summa az amerika államadóssághoz képest, de majdnem kétszerese a csillagáborús költségelőirányzatnak, az 1.500.000 mrd. dollárnak.


Most tehát Kína a dollárfegyvert (!) készül bevetni Amerika ellen. Kissé faramuci ez a helyzet, nemde? Közbe kell vetnem, a dollárfegyverre is áll az az általános szabály, hogyha nem vetik be időben sokat veszíthet hatékonyságából. Nyilvánvaló, hogy a
Wall Street azon fog mesterkedni, hogy megfogja Kína ultiját, dehát őket se ejtették a fejük lágyára. Az akció felelőse a jelek szerint Wang Qishan miniszterelnök-helyettes, a konferanszié pedig (a csinos) Jiang Yu külügyi szóvivő, aki valami olyasmit mondott, hogy Kína devizatartalékából "áldozni" kellene a görög, ír, portugál és spanyol államkötvények vásárlására. Összegekről a kínaiak nem nyilatkoznak. Csupán Portugália vonatkozásban lett bedobva egy ötmilliárdos összeg - a portugál sajtó által...

A Népszabadság sopánkái ugyan elismerik, hogy a nagy mennyiségű államkötvény felvásárlása, az eurózóna adósságcsapdában vergődő országaitól, azt jelenti, ezzel esélyt kapnak, hogy kilábaljanak az adósságspirálból.

Igenám, de Európa így elvesztheti pénzügyi önállóságát az ázsiai óriással szemben, akárcsak az USA (!). Szakértők máris figyelmeztetnek: a kínai hitelt duplán kell visszafizetni, például technológiával.


Na bumm! Ha a kínai hitelt "csak" duplán kell visszafizetni ez azt jelenti, hogy a kínai kamat nem a zsidókamat mintájára működik, mint a dollár, azaz nem halmozódik önmaga többszörösére. Továbbá - ha technológiával is lehet törleszteni - ez kihat a
munkanélüliségre és még sokminden másra. Ezt Jiang Yu akként érzékelteti, hogy Kína egyik legfontosabb külkereskedelmi piaca a jövőben is az eurózóna lesz, s az egyes országok gazdaságaira igen erős hatással van (lesz) a Kínával való kereskedelem. A vártnál jobb gazdasági eredmények is az erős kínai export rendelés állománynak tudhatók be az EU-27 csoportban.


A eurokódisok kötvényeinek felvásárlása része annak a kínai politikai törekvésnek, hogy „bevásárolja magát” az európai politikába, hosszú távú szövetségesként megnyerve magának ezeket az országokat. A Der Spiegel emlékeztet arra, hogy év
közben, amikor a befektetők csak fanyalogtak ezen országok kötvényeinek hallatán, Kína buzgón vásárolt pl. a finoman szólva is kockázatos görög állampapírokból. Kínának a politikai kapcsolatépítésen túl más, praktikus oka is van arra, hogy európai állampapírokba fektessen, mert minden eddiginél nagyobb devizatartalé kának kb.70 százaléka dollárban van, aminek az értékét máris jócskán kikezdte, hogy az amúgy legnagyobb adósuk, az Egyesült Államok sorra leértékeli a dollárt. Ez azt jelenti, ha
Amerika tartozik valakinek tartozásának reálértéke csökken. Ha neki tartoznak, az adósság halmozottan növekszik.


Világos! Az EU háza ég. A tűzoltóság megalakult. "önkéntesnek" ugyan nem nevezném ezt az egymásra acsarkodó bandát, de mindegy. A 750 milliárd eurós Európai Pénzügyi Stabilitási Alap helyébe egy állandó pénzügyi alapot akarnak létrehozni. Ez csak úgy megy (menne) hogy a "nagyok", azaz Anglia, Németország és Franciaország megszorító intézkedésket léptetnek életbe, azaz fokozódó elszegé nyedésre ítélik polgáraikat. Különösen kegyetlen az angol "csomag". De mi lesz, ha nem megy simán a dolog és "terrorellenes" intézkedéseket is kell foganatosítani az elégedetlenkedőkkel szemben. Erre az EU felkészül és ha kell be is veti a szemkilö vőket, a vesataposókat, az újjtörőket, a könnygázszórókat, stb.


De tulajdonképp nem is ez az érdekes. Az "érdekes" a következő. Ha 3.8 %-os költségvetési hiány mellett egy népet disznónak lehet nevezni és keresztül lehet erőszakolni olyan megszorításokat, amelyek miatt pl. az egészségügy, a "kapaci táskorlátok" miatt, hagyja meghalni az embereket, akkor hogyan kell bánni azokkal a
disznókkal, akik 88 %, 92.6 %, vagy épp 110 %-os GDP hiányt hoztak össze?


Nos engedjék meg nekem, hogy rövid időre Nostradamusnak képzeljem magam és jósoljak az általam őszintén útált Amerikának. Az ihletet a Népszabadság alábbi hangulatképe szolgáltatja ehhez.


"Vörös fényben úszott a Colosseum amikor Wen Jiabao (Ven Csi-pao) kínai miniszterelnök nemrégiben meglátogatta Silvio Berlusconi olasz miniszterelnököt."
A Colosseum az egykori világbirodalom nagyságának és pusztulásának jelképe. A világtörténelem leggonoszabb világbirodalmára Amerikára is érvényesek azonban a természet törvényei, ill. a spengleri kultúrmorfológia szabályai. A civilizációk sorsa
sem más mint az élő szervezeteké. Keletkeznek, felízzanak, elhamvadnak. Amerikára is ez vár és ahogy most látszik, nem is túl soká.


Persze a dolog nem fog simán menni. Amerika urai már felkészültek arra, hogy sátáni uralmuk fenntartása érdekében a másként gondolkodók, azaz "terroristák" millióit zárják koncentrációs - megsemmisítő táborokba, ha szorul a kapca. A "Gulág
szigetcsoport" mintájára kiépített táborok százai, "képzett" őrszemélyzettel, előre rendelt koporsók százezreivel várják a világ leghazugabb alkotmányában szabadnak és egyenlőnek gúnyolt emberi lények millióit, hogy elnyelhessék őket.


Dehát ez se fog menni!


Amerika a második világháború után indított minden rablóháborúját dicstelenül elveszítette. [Épp most veszti el az afganisztáni - pakisztáni háborút.] Úgy tűnik az iráni háborúra már nem futja - az államadósságból. A háborúhoz egyébként a pénzen, a pénzen és a pénzen kivül még valami kell: katona! Amerikának már nincsenek katonái. A narkó primadonnák nem azok, a szerződtetett céges-bűnözők és kurvák sem azok. A belháborúhoz (polgárháborúhoz) még nagyobb szükség lenne igazi katonákra. Hát akkor?


A romokat még ki lehet világítani, vörös fénnyel, ha a kínai küldöttség megérkezik...


Sz. Gy.


.