Keresés ebben a blogban

2008. december 16., kedd

"Automatikus" angyalok.

Reggeli csevely a televízióban [tökmindegy melyikben]. Egy már nem fiatalka interjúalany arról mesél, hogy márpedig ő beszélgetni tud az angyalokkal (!). Nem viccesen mondja, "élményszerüen" adja elő. A riporter sem röhög, ami annyit jelent, hogy a nézők irányában hitelt érdemlőnek fogadja el az elhangzó totál hülyeségeket. A blogírásra akkor határoztam el magam, amikor a hölgy, ugyancsak halálkomolyan, kijelentette, hogy a Gondviselő minden ember mellé "automatikusan" őrangyalt rendel...

Ez nálunk nem vicc! Magyarországon fordulhatott elő, hogy Leonardo da Vinci "Utolsó vacsoráját" - Áfás számlán - megvette Stadler József [akinek immár Honlapja is van. Ez sem vicc, a link: http://www.stadler.co.hu/ ]. Nálunk ajánlottak fel pénzt a kancsal rabszolgalány Isaura kiszabadításáért [a gaz Leonció úr körmei közül]. Nálunk lehet ötvennégyezer forintos bankjegyért birkát venni. Stb. Nálunk különösen mély a hülyeség kútja. Nálunk méreg minden hülyeség, amit bekevernek a kutvízbe, azaz a köztudatba.

Ez nem igazságos! Ha én, teszem azt, téglával fejbevágok valakit, aki meggyógyul, "csak" hülye marad, biztos kapok három évet. Ha államköltségen okoznak ilyenfajta maradandó károsodást százezreknek, vagy millióknak, azért gázsi jár, nem is kevés.

De van ennél egy sokkal intenzívebb hülyítés. Ez az ATV-n folyik, a "700-asok Klubja" állandó rovat keretében. Pat Robertson, a fagyott mosolyu "lelkész", hozza szinre, úgyszólván nap - mint nap. A mutatvány lényege, hogy jelentkezik valami nyomorult csodaváró [akinek nem sikerül kommunikálni a mellé kirendelt "automatikus angyallal"] és "gyógyító imát" kér. Pat-atya ilyenkor összekapaszkodik egy, fiatalosnak mondható szőke hölggyel, [aki felesége, cicája, vagy macája] és imát mond, úgy tűnik Jézuskához. Könyörög, hogy Jézuska gyógyítsa meg a benne bizakodót: lohadjon le a púpja, szünjön meg vérvizelése, boltosodjon a lúdtalpa, stb. A guru azt sejtteti, hogy ezek a könyörgések maghallgattatnak és a szegény Lázárok felkelnek és járnak, stb.


Őszintén szólva nem tudom, mikor kerül sor arra, hogy Jézus más irányú csodatevő képességeit is előcsalja valaki egy kis imádkozással. A halak megszaporítására gondolok. A fekete Afrikában milliókat kellene és lehetne (?) megmenteni - ha csoda történnék. Csakhogy csodák nincsenek! Olyan csoda sincs, hogy a Rotschild trezorokban púpozott dollár billiókból néhány milliárd kenyérré és vízzé változzék. Így lehetséges, hogy amikor az éhhalál karmaiban utolsót lélegzik a kisded, a mellérendelt "automatikus angyal", dolgavégezetlenül, visszarepül az égi karba és új beosztást kér...

De - a kutya betyár úristenit (!) - meddig lehet velünk ezt csinálni? Meddig lehet figyelmünket égető problémáinkról a mocsár fölött lebegő délibábok irányába terelni. Hát addig, amig az államilag szponzorált kút, azaz lélekmérgezést nem "gleitschaltolják".

Sz. Gy.