Keresés ebben a blogban

2010. március 31., szerda

Hymen hírek...


A "hymen" hírek a hajdani társasági lapok egyik legfontosabb rovata volt, Ebből szerezhetett tudomást a nagy érdemű közönség a készülő és a perfektuálódott frigyekről, stb.

Már nincsenek igazi társasági lapok, csak bulvársajtó van. A frigyeknek csak akkor van hírértékük, ha szexbotrányként állíthatók be.

Így is állítja be a Blikk Tőkés püspök válóperét, a feleség keresetleveléből tunkolva hozzá a zaftot.

Nos az ilyen esetek kapcsán én szilárdan a Biblia talaján állok. Ne ítélj, hogy ne ítéltessél! Meg, hogy ... Az vesse rá az első követ, stb.

Egy sorozat-csalónak lefestett férj esetében az embernek a nyúl jut eszébe elsőnek. De nem stimmel a dolog. A kínai horoszkóp pl. a "nyúl férfiről" igen jókat mond. Ha ehhez még hozzávesszük az ártatlanság vélelmét és azt, hogy a nyúl ügyesen ki tud mászni a bajból, reménykedhetünk abban, hogy a nagyméltóságú püspök urat felmentik a "violatio matrimonii" azaz, a házassági hűségnek a házasságon kívüli elhálás általi szándékos megsértésének súlyos vádja alól.

Engem nem is ez zavar, hanem a számlák, meg az "írásbeliség"

... "Egy doboz gyufáról is csatolni kellett a számlát. Ő aztán átnézte a bizonylatokat" - állítja a feleség Joó Edit.

Aztán ... "Velünk is csak írásban ... volt hajlandó kommunikálni. Több száz levelet küldött, nekünk pedig egy naplóba kellett felírnunk, ha kérdezni akartunk tőle valamit."

Ez az amiből nem lehet kimászni sem az emberek - a hívek - sem az Úristen előtt! Furcsa szerzet ez a püspök úr. Hogy mer majd a gyülekezet elé állni, az emberek szemébe nézni és a keresztényi erényekről prédikálni?

Még szerencse, hogy időben politikai pályára váltott. Orbánnak jó lesz - vazallusnak. A zsidóknak is - csahosnak.

Sz. Gy.