Keresés ebben a blogban

2010. április 3., szombat

A nemzeti ügyek politikusa - Orbán Viktor

Mielőtt szavazni megyek tudnom kellene, hogy Orbánt tulajdonképp merre húzza a szíve. Megmondom, miért kavarodtam bele a politikába.

Először Vona Gábor beszélt a földkérdésről és a tőle megszokott szellemeskedéssel vázolta, miért fog vért pisálni az a külföldi aki magyar földet akarna venni.

Aztán a MAGOSZ közgyűlésén felszólalt Orbán és kijelentette: a magyar föld nem eladó. Majd ugyanazt mondta, amit Vona, csak nem annyira cifrázva. Plagizált tehát, a fiatalabbtól. Pfúj!

Mindenesetre ismét fellapoztam a Fidesz 2010-es választási programját. Orbán "A nemzeti ügyek politikáját vázolva - egy szót sem szól a földről (!?).

Valamiféle gazdasági koncepcióról Matolcsy György értekezik
"A magyar mezőgazdaság megújítása" c. fejezet keretében, de abban sem esik szó a termőföld védelméről.

Orbán tehát megint linkel!

A jelek szerint az a (III/III-as ügynöknek mondott) Martonyi lesz ismét a külügyminisztere, aki 2003-ban Brüsszelben aláírta az EU csatlakozási szerződést, amely "A tőke szabad áramlása" c. fejezet keretében árúvá minősíti a magyar földet is és csupán addig és azért köt ki moratóriumot, mert a magyar föld ára alacsony és a moratórium csak addig szól, amíg az árak kiegyenlítődnek.

Orbán mondotta volt - Kossuth után szabadon - Antallékra, hogy hazudik a kormány. Nos annyit a rendszerváltás óta egyetlen kormány, kormányfő sem hazudott, mint Orbán Viktor. Még Gyurcsány se' aki pedig saját beismerése szerint éjjel - nappal hazudott.

Nos egy nagy és veszélyes átverés készül, amely bőven megér egy alapos kommentárt, ami - reményeim szerint - még ma (most hogy a blogot írom hajnal van) estére elkészül és felkerül.

Sz. Gy.