Keresés ebben a blogban

2010. április 3., szombat

A nemzeti ügyek politikusa - Orbán Viktor

Mielőtt szavazni megyek tudnom kellene, hogy Orbánt tulajdonképp merre húzza a szíve. Megmondom, miért kavarodtam bele a politikába.

Először Vona Gábor beszélt a földkérdésről és a tőle megszokott szellemeskedéssel vázolta, miért fog vért pisálni az a külföldi aki magyar földet akarna venni.

Aztán a MAGOSZ közgyűlésén felszólalt Orbán és kijelentette: a magyar föld nem eladó. Majd ugyanazt mondta, amit Vona, csak nem annyira cifrázva. Plagizált tehát, a fiatalabbtól. Pfúj!

Mindenesetre ismét fellapoztam a Fidesz 2010-es választási programját. Orbán "A nemzeti ügyek politikáját vázolva - egy szót sem szól a földről (!?).

Valamiféle gazdasági koncepcióról Matolcsy György értekezik
"A magyar mezőgazdaság megújítása" c. fejezet keretében, de abban sem esik szó a termőföld védelméről.

Orbán tehát megint linkel!

A jelek szerint az a (III/III-as ügynöknek mondott) Martonyi lesz ismét a külügyminisztere, aki 2003-ban Brüsszelben aláírta az EU csatlakozási szerződést, amely "A tőke szabad áramlása" c. fejezet keretében árúvá minősíti a magyar földet is és csupán addig és azért köt ki moratóriumot, mert a magyar föld ára alacsony és a moratórium csak addig szól, amíg az árak kiegyenlítődnek.

Orbán mondotta volt - Kossuth után szabadon - Antallékra, hogy hazudik a kormány. Nos annyit a rendszerváltás óta egyetlen kormány, kormányfő sem hazudott, mint Orbán Viktor. Még Gyurcsány se' aki pedig saját beismerése szerint éjjel - nappal hazudott.

Nos egy nagy és veszélyes átverés készül, amely bőven megér egy alapos kommentárt, ami - reményeim szerint - még ma (most hogy a blogot írom hajnal van) estére elkészül és felkerül.

Sz. Gy.


1 megjegyzés:

"Kenderesi Kerecsen" írta...

NYÍLT LEVÉL AZ "ÉLETE LEGNAGYOBB FELADATA ELŐTT ÁLLÓ" ORBÁN VIKTORHOZ

Ügyes szónok vagy. Sikeres vagy a rábeszélésben, hogy ennek az agyonadóztatott, kizsigerelt, végletekig kimerített magyar népnek a tömegei fogadjanak el ismét első számú vezetőjüknek. Nagyon hatásos volt, ahogy a 2010.április 11-i első forduló eredményhirdetése után azt nyilvánítottad ki, hogy "minden idegszálammal érzem: életem legnagyobb feladata előtt állok".

Miért kell mégis ócska pózolásnak nevezni, amit tettél? Miért muszáj kijelenteni, hogy üresek szavaid, minden erkölcsi és valós tartalom nélkül valók?

Azért, mert az ország népe úgy kellett hallgassa szavaid, hogy az előző 20 évben keresztülgázolt rajta, alaposan megsanyargatva kipréselt belőle minden erőt annak a hatalomnak az úthengere, amelynek Te is részese vagy, Ráchel-Sára-Gáspár-Róza-Flóra névadója!

Már az is nehéz volt neked, hogy 1 percig némán állva tisztelegj a Trianoni Diktátummal szétszaggatott Haza sorsának, 1990.VI.04-én. Hátsótokat mutatva kivonultatok, és Te voltál, aki ezt a gyalázatot vezetted!

Utad egyenesen vezetett innét a csonka ország EU-börtönbe tereléséig, a multik talpnyaló kiszolgálásáig, Gyurcsányék tobzódásának ölbe tett kezű -ám "magatokat ügyesen kidumáló" - részvétlen asszisztálásáig. A gombamód szaporodó idegen lakóparkok eltűréséig, nekik való szálláscsináló ténykedésetekig.

Már 1989-ben tudtad, hogy a paraziták oldalára kell állnod, a szipolyozott magyarság sorsában nem osztozol, hanem maradsz a vérünk szívásából hasznot élvezők között.

Ennek beismerése lenne egyetlen feladatod. Ám erre képtelen vagy. Akkor pedig...Nos, akkor játssz tovább, Vitya! Hízelkedőid, önmagukat is megtévesztő híveid melletted maradnak mindaddig, amíg hasznot húzhatnak imádásodból.

Az igazi feladat: a Te és "híveid" körének félreállítása - a nemzet felemelkedésének útjából.

"Kenderesi Kerecsen"