Keresés ebben a blogban

2008. augusztus 24., vasárnap

Gyermektápszer Batumiba...

Óh a jóságos Uncle Samu bácsi! Érzékeny lelkén viseli a grúz kisgyermekek sorsát. Gyermetápszert szállit Batumiba. Igaz, hadihajókkal, dehát az U.S. Navy mindenütt készenlétben áll, hogy segithessen hasonló helyzetekben. [Ezért tartják fent.] Meg a hadihajók gyorsabbak is, mint az élelmiszer szállitó teherhajók. Nem csodálkoznék ha egy - két repülőgéphordozót is befognának erre a célra, hisz biztos sok az éhező gyermek, sok tápszerre van szükség. A grúziai gyermekéhezésnek ugyan ellentmondanak személyes tapasztalataim, dehát Samu bácsi nyilván jobban tudja.

[Jártam Grúziában. A csodás Georgia az ókori, a középkori és az újkori világ, többek között a Szovjetunió, éléskamrája volt. Ha gyermekeim éheznének kiküldeném őket a házikertbe, ahol tucatnyi csodálatos gyümölccsel csillapíthatnák éhüket. A kisebbek táplálására pedig, ha netán kevés lenne az anyatej, csak meg kellene fejni a kecskét. Amúgy sok nép történetében vannak feljegyezve éhinségek. Grúziáról ilyesmit soha sem hallottam, soha nem olvastam.]

Az ám a gyermekek!

Emlékezzünk csak az Irak ellen elrendelt és szigoruan betartott, betartatott, amerikai [!] embargóra. Ez kiterjedt mindenre, a gyermektápszerekre, sőt az életmentő gyógyszerekre is! Ezeket Irak olajkincséből meg lehetett volna vásárolni. Csakhogy Irakot exportálni sem engedték, nemcsak importálni. Hja' ilyen az embargó.

Közben, óvatos becslések szerint is, ötszázezer [!!!] gyermek halt meg Irakban alultápláltság, vitaminhiány és - gyógyszerek hiányában nem kezelhető - betegségek következtében.

A "human rights" összes kirakatintézménye hallgatott, tüntetően kussolt. A blokád humanitárius okokból való áttörésére sem mert vállalkozni senki.

Már többször utaltam rá, mit mondott a vérszomjas zsidó szuka Madelaine Albright "asszony", az USA akkori külügyminisztere, erről a dologról.

Szerinte megnövekedett gyermekhalandóság elfogadható "ár" volt a blokád céljához és eredményéhez képest.

Az amerikai gengszter-politikusokkal nem foglalkozom, kivülesnek a hatókörön. De a "magyar politikusok"! A hupikék törpike, Orbán, egyenest karikát akar fűzni az orosz medve orrába. Albraight kollegája, a kócos Göncz Kinga, pedig a dolog "sokoldalú mérlegelése" mellett tör lándzsát.

A számonkérés azokat érheti el, akik "Amerikához lojálisak", ahogy ezt pl. Orbánról egy SZDSZ-es politikus, T.G.M. megállapitotta. Gyilkosok között az is cinkos, aki néma. De ezek pofáznak...

Sz. Gy.