Keresés ebben a blogban

2010. július 5., hétfő

Házi-áldás

Régóta gyanítom, ezek az egyharmados-ok nem normálisok. Mert mire megy a hecc napjainkban? Arról folyik a szó például, hogy a "Nemzeti Együttműködésről" szóló, úgynevezett politikai nyilatkozatot egy pénteken megjelent kormányhatározat értelmében minden államigazgatási szerv épületében ki kell (!) helyezni. Ebbe beletartoznak a katonai épületek, valamint az állami intézmények területi szervei is. A kormány felkéri a tőle független intézményeket is, hogy tegyék ki a nyilatkozatot.

Az MSZP országgyűlési frakciójának szombati közleménye szerint Magyarországon Horthy Miklós és Rákosi Mátyás, Romániában pedig Nicolae Ceausescu élt hasonló módszerekkel. Az LMP elképesztőnek tartja a határozatot. "Első hallásra nem is hittük el, hogy igaz lehet. Viccnek is durva lenne" - olvasható közleményükben. Eleinte viccnek vélte a kormányhatározatot a Jobbik is. Szombati közleményük, az LMP és az MSZP álláspontjához hasonlóan, történelmi példákkal vont párhuzamot.

Lám hogy megtanultak egy szólamban kukorékolni a nagy ellenfelek. Fantasztikus! De le vannak ezek mind ejtve! Az a baj, nem igazi magyar emberek, egyik se.

Ha azok lennének, tudhatnák a következőket. Magyarországon minden jó és nem túl hosszú szövegből házi-áldás lesz, előbb - utóbb. Hogy mi magyarok mennyire szeretjük az ilyesmit, mi sem bizonyítja meggyőzőbben, mint az, hogy hányféle alakban alkotunk házi áldásokat és gyönyörködünk bennük. Gyönyörködünk azért is, mert a házi áldás, minden formájában, kelendő árucikk. A házi áldások elkelnek mindenütt, a hortobágyi hídi vásártól, a matyó napokon át a máriapócsi búcsúig, sőt azon túl. Ezek már azt a kis pénzt is sajnálják, amit a giccsművészek kereshetnének ezen a nyilatkozaton, amely mindenféle formában tetszene a szemnek, tetszene a szívnek.Hogy pontos legyek, azokra gondolok akik Orbánt szeretik...

Ez a házi-áldás kifejezetten alkalmas pl. arra, hogy vászon színnyomatként díszítse a falat, a konyhában. Bevéshető sima, vagy "alakos" kőlapba. Készíthető belőle klasszikus fazonú, vagy népi motívumos (virágmintás) tányér (evésre, vagy fali dísznek). Jól mutatna mint hímzés, vagy annak utánzata, kispárnára, vagy törölközőnek. Ráfesthető egy nagyobbacska (mondjuk strucc) tojásra. Képként bekeretezhető, akár blondel kivitelben is. Jól mutatna egy falióra számlapján. Ha kakukkol is - akkor pláne, mert akár negyedóránként felidézhetné, mecsoda forradalmat vittek végbe a pógárok a szavazáskor. Munkaalkalmat is teremthetne (himző tanfolyam) mert mint hímzés, tán a legkedveltebb orbán-kultusz tárgy lehetne.

De belőletek csak az irigység beszél. Most már én is azt mondom és úgy mondom ahogy a szocik meg a bibsik mondják Gyurcsány cseszegetése kapcsán. El a kezekkel Orbántól! Azaz kuss legyen.

Az meg senkit se bántson, hogy Sólyomnak nem kell a házi-áldás. (De hova nem kell? A Sándor palotába, vagy otthonra?) Biztosra vehetjük, hogy a Schmitt Pali majd kiteszi, sőt még egy szenteltvíztartót is szereltet alá, hogy úgy csinálhasson mint Mari néni mikor belép a templomba.

Szóval... Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

Egyébként se' erőszak a disznótor. Nem kell ide se jogszabály, se ajánlás. A jónép vásárfiaként fogja szeretteit meglepni vele - valamilyen formában. (Lásd a képen.)