Keresés ebben a blogban

2010. április 24., szombat

Olvasóimnak!

Kellemes hírt kaptam ma reggel. A "hírnök" szerint sokan olvasgatják és ajánlják egymásnak blogjaimat. Üzentem nekik. Üzenetemet le is írom - blog formában.

Azt sejtem, hogy vannak olvasóim. Honlapom statisztikai számlálója ugyanis napi ezer körüli belépést regisztrál. Ami idegesít, az a csend, amely "irodalmi munkásságomat" körüllengi.

Ha az ember magában morfondírozik óhatatlan, hogy képzetei, sőt kényszerképzetei támadjanak. Ráadásul ezek a képzetek egymással ellentétesek is.

Néha azt hiszem, olyan okosakat írok, hogy olvasóimnak nincs mit hozzátenniük, vagy belőle elvenniük. Máskor meg azt gondolom, csupa marhaságokat firkálok amik szóra - válaszra sem érdemesek.

Ebbe is beletörődnék, de akkor minek olvasnak? Abban reménykednek, hogy később esetleg megjön az eszem és belejövök az írásba, a blogírásba is?

Ugyan mikor? Hetvenhét éves vagyok. Lassan (...) abba a korba érek, amikor az ember inkább felejt, mint tanul.

Azt kérem tehát tisztelt olvasóimtól, hogy - amíg nem késő - tegyék "interaktívvá" honlapjaimat, vagyis tiszteljenek meg azzal, hogy - ha már meglátogatnak - írjanak is valamit "vendégkönyvembe".

Ebből tudnám meg igazán azt, hogy nem a pusztába kiáltozok.

Kérem önöket, a sokszor cinikus felhangok által ne engedjék megtéveszteni magukat. "Vicceim" halálosan komolyak.

Tudom, manapság több embert fenyeget (egzisztenciális) veszély, mint akár a legsötétebb diktatúrák idején és hogy ebben a "demokráciában" életveszélyes minden olyan vélemény kinyilvánítása, amely az "illemszabályoknak" nem felel meg. Én mindenkit felmentek az alól, hogy véleménye mellé nevét is adja. A név amúgy is lehet hamis. A vélemény azonban tükrözi az író gondolatait. Számomra e gondolatok fontosak, nem "tisztelőim" névsora.

Sz. Gy.




8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tisztelt Szeszák Úr ! Rendszeres olvasója vagyok, így szívesen 'segítek', hiszen mint írta szüksége van a visszacsatolásra. Szerintem azért nincs annyi vélemény mert valószínűleg a többség egyetért Önnel és az írást Önre hagyja, vagy esetleg sokkolja az írások szubjektivitását messze felülmúló objektív igazságtartalmak ereje és nem mer véleményt nyílvánítani a 'tiltott' gyümölcs élvezetéről. A konvencionális média meg természetesen mélyen hallgat mert az Ön írásai szétfeszítenek minden jelenleg 'hatályos' keretrendszert. Tulajdonképpen érthető hiszen nagyjából újra kéne írni a történelemkönyveket különös tekintettel az elmúlt 2100 és kiemelten az elmúlt 150 év történéseire. Ezzel szembe nézni igen nagy kihívás az emberek többségének a számára. Elvesztenék a biztos fogodzókat és ezt általában senki sem szereti. Elég csak a jelenkori helyzetet figyelni. Eljutottunk odáig a médiabirodalmaknak köszönhetően, hogy kevesebb igazi hírt kap a magyar olvasó a világ történéseiről mint akár 25 évvel ezelőtt, és a műholdas/internetes hírközlés idején napokkal később és teljesen át- és agymosott hírekkel bombázzák az embereket. Így a többség számára nehéz bármit is véleményezni ami ebben a koordinátarendszerben nem értelmezhető. Tisztelettel s.k.

Szeszák Gyula írta...

Névtelen!

Ha ilyesmiket írsz ellenségeink azt fogják hirdetni, hogy én fényezem - saját magamat...

Jobb lenne hát, ha névvel írnál. Persze te tudod.

Gy.

Do-Mi írta...

Kedves Szeszák Mester ! Ön csak írjon,mi meg ide járunk tanulni ! :) :) :)
Miért kellene pl. én "szőrszálhasogassak" apróságokért ? Névtelennek igaza van ami a kontrolt illeti ! Ma már köztudott,hogy figyelik az internetet s számon tartják ki hány percig melyik hírcsatornát,blogot olvassa,nézi,tanulmányozza.(S ha terrorveszélyes akkor belenéznek !)
Az Ön olvasói hősök ! Kockáztatnak csakhogy olvashassák az ön tanulmányait ,postjait.Nem szabad őket cserben hagynia !!!!!!
Hülyére röhögtem magam mikor "A Magyarok Szövetségéről" "elmélkedett".
Azóta nem tudok leszokni az írásairól.
További jó munkát és jó egészséget !

Szeszák Gyula írta...

Do-Mi!

Tényleg meg kell szakadni a röhögéstől, hogy Orwell álmait, amelyek a Szovjetuniót tárgyazták, a liberális demokrácia állama valósitja meg.

Úgy van, ahogy mondod. Ma már hőstett olvasni is.

Valójában ésn sem csodálkozom, hogy cikkeimre - blogjaimra oly kevesen reagálnak, hisz az még veszélyesebb...

Gy.

Névtelen írta...

T. Szeszák Úr!

Vannak jó gondolatai, mondjuk többségében, de akad jócskán amiben alaposan mellényúl.
Sajnálatos módon az írástudó emberek szívesebben olvasnak kiérleltebb irásokat, őket szörnyen zavarja a pár jó gondolat közé becsúszó egy butaság is. Ha szeretné megméretni magát és írásait, javaslom töltse fel látogatottabb fórumokra, pl. indimedia.hu, és meglátja, kap majd visszajelzést.

Minősíteni csak akkor fogom, ha kimondottan megkér rá. Nem akarom, h sértődés legyen. :)

Amugy én örülök, h ilyesmit csinál, bár minden ember ennyire bátran kimondaná a véleményét, még ha nem is mindennel értek egyet.

További jó munkát!

Egyik Olvasója

Szeszák Gyula írta...

Egyik Olvasóm!
Feltettem megjegyzését és kimondottan megkérem "minősítse" írásaimat, különös tekintettel a melléfogásokra.

Ismerem az ön által ajánlott fórumot. A befirkálók a természet "melléfogásai" puszta létükben is, hátha még írni kezdenek... Vagy úgy gondolja, hogy az "Indy.media" csalhatatlan zsinórmérték. Friss lapján épp Tamás Gáspár Miklós értekezik. Rá is gondol, mint olyan írástudóra, aki sohasem téved?

Do-Mi írta...

T.G.M. nem téved soha! :)
Ő mindig "csúsztat","manipulál","átver" miközben "hivatásos rettegő" vagy "hivatásos forradalmár"... netán kiszípolyozott "lumpenproletár".

"Egyik olvasó": Az "Indy.media" ajánlása maga az "önminősités"! A "minősités" nem csak elírás "ott fenn"? Én pl. az "észrevételek"-re szavaznék.

Névtelen írta...

T. Szeszák Úr!

Nem zsinórmértéknek gondoltam a hivatkozott fórumot. Olyan szerintem nincs is ebben a műfajban. Viszont arra alkalmasnak tűnik, hogy 10-ből egy hozzászóló véleménye elgondolkodtasson, építően hasson a témához, uram bocsá' a szerző is tanuljon belőle, ha másért nem, az eltérő megközelítés miatt. Ennél többet szerintem nem lehet várni egy fórumtól sem, ilyen ez a műfaj, sok a média szemét.

A "vezércikkek" között is van jó is, hülyeség is, csakúgy mint TGM gondolatai között.

Melléfogás mindenhol előfordul, vegyük egyik legjobb írását, ami Kaczynski haláláról szól:

„A lengyel - orosz kézfogás nagyon nem tetszik Amerikának és ha jobban belegondolunk, legalább annyira nem tetszik Izraelnek sem. Gondoljunk csak a Lengyelországba tervezett amerikai rakéta telepítésre.”

akkor állná meg a helyét, ha a lengyel politikusok barátkozni mentek volna az oroszokhoz. Akor lett volna amerikának félnivalója. kaczynskiék világosan kifejezték az ellenkezőjét: ők demonstrálni és követelni indultak. a repülőn halt meg az a tábornok is, aki a legtöbbet tette lengyelország nato-csatlakozásáért és a sorkatonai szolgálat profi hadseregre való lecseréléséért, és a „nemzeti történelmi emlékezet” (vmi ilyesmi, ha helyesen fordítom) vezetője is, aki a titkosított katyni iratokért harcolt.

a cui prodest jó kérdés, csak a válasz rossz.


Minden irásában előfordulnak téves következtetések, de nem csak az Önében, bárkiében. Az emberi agy már csak olyan, h mindenképp logikus rendszerbe igyekszik rendezni a rendelkezésre álló információkat, nehezen viseli az ismeretlent. Ha én fórumoznék, abban lehet még több tévedés lenne, de én nem sértődök meg a kritikán. Bízom abban, Ön sem. :)

Azt gondolom, kész "panelek" alapján gondolkodunk, véleményünket, gondolatainkat nem mi találjuk ki, hanem átvesszük a minket körülvevő nagy katyvaszból, majd ujra konstruáljuk. De talán nem mindegy, mit lövünk ki magunk is a nagy közösbe.

Kíváncsi lennék, Ön vajon mit gondol, kitől, melyik szerzőtől, gondolkodótól merített legtöbbet?

További szép napot!

Egy Olvasó