Keresés ebben a blogban

2009. november 20., péntek

A Homlokszemű



Mi tűrés tagadás, meg vagyok akadva Dr. Papp Lajossal. Megütközéseimet sohasem rejtettem véka alá, sőt számot adtam róluk itt - ott.

Írásaimból a rosszalláson kivül a kiváncsiság, sőt az álmélkodás is kitetszik a derék sebész maskarái miatt. Tőle nem kérdezhettem, megjelenése mit szimbolizál. Még szerencse, hogy szeretek olvasgatni, nem utolsó sorban a "vak-tyúk effektus" miatt...

Mostanában Várkonyi Nándor "Sziriat oszlopai" c. könyvét olvasgatom. [A szerző régész - iró, valójában polihisztor és hogy nem akárki, bárki láthatja ha nevét beüti a Gooogle-ba.]


A könyvet többször elolvastam már. Benne mindíg új részleteket fedezek fel. Ezúttal a 495 oldalon bukkantam a "szemre". Jelesül a homlokszemű mitikus alakokról van szó, eképpen.

"Tudott dolog, hogy az ember szívesen ölti fel az efféle képességek jelvényeit, pótlékait, 'ha az eredetinek híjával van'. [...] Ez a gyökere a világszerte dívó lárvakultusznak, s ilyen lárvának, pótjelvénynek foghatjuk fel például a királyi korona ősét, a szalaggal homlokra erősített diadémot, amelynek legáltalánosabb formája a gomb, vagy gömbalak. ... [A szalag] Sokféle díszt nyerhet ... de mindíg mindenütt rangjelző, a tömegek fölé emeltség, a vezéri hivatás, a kiválóság jelvénye."

Már csak azt nem tudom, hogy Papp Lajos e jelvényeket honnan vette, miért aggatja magára, miért parádézik velük? Esetleg Orbán adományozta neki?

Ha egy régészeti leletről lenne szó, nem akadnék fenn a dolgon. Sajnos egy potenciálisan veszélyes pojácáról van szó. Emlékezzünk csak! Hogyan indokolta, miért dobja el a sebészkést? Hogyan meakulpázott állítólagos "bűnei", a műtéti kockázat körébe tartozó, neki fel nem róható, halálese tek miatt.

Nos, nem mondott igazat! Mára nyilvánvalóvá lett, hogy sokkal jobban smakkol neki [pl.] a ráckevei templomban mórikálni, mint a sebészi maszk alatt izzadni. Az a paradox, hogy Papp Lajos voltaképp akkor húzott maszkot, mikor hivatásának maszkja alól kibújt.

Orbán csapatában menetel, de hová tart ez a színtársulat?

[Most pl. Orbán Moszkvába készül - pártkongresszusra... A legutóbbi választásokon mintegy 80 százalékos győzelmet aratott Egységes Oroszország Párt - Vladimir Putyin pártjának - kongresszusára. Azt eddig is tudtam, hogy Orbán képén nincs bőr. Az hogy most odapofátlankodik úgyszólván természetes - neki. Már csak arra vagyok kiváncsi, hogy a Fideszt, mint "testvérpártot" fogják üdvözölni? Megy a Likud is?

No' erről holnap szándékozom bővebben (!) megemlékezni.]

Végezetül annyit. Díszmagyarok! A történelem hamarost' gyászmagyaro
kat csinál belőletek! Megérdemlitek!

Sz. Gy.








3 megjegyzés:

Unknown írta...

orulok, hogy ujra indult a weblap. az on irasai szamomra etalonok.
meg nyar elejen keveredtem ide, de hamar be is halt az oldal, azota vartam, hogy ujra induljon.
sok sikert es kitartast kivanok a jovoben! szukseg van az ilyen emberekre; aki lat, nemcsak nez.
szoval kivancsian varom az uj irasait, es szerintem ezzel nem vagyok egyedul!
minden jot!
kovacs janos

jenő írta...

Tudnék egy kis hírverést csinálni az oldalnak, csak sajnos elnézve a jelenlegi demokratikus berendezkedést, meglenne a veszélye annak, hogy a szolgáltató leszedné, persze csak a szólásszabadság nevében.
Szóval szerintem mindenképp kéne az eddigi oldalakról, írásokról egy backupot csinálni. Így ha egyszer leszednék, akkor mégis megmarad illetve fel lehetne lőni máshova.

Szeszák Gyula írta...

Jenő! Van backup...
Gy.