Keresés ebben a blogban

2009. április 11., szombat

Soros a dollár ellen (is) spekulál!

Pat Robertson "atya", a hírhedt neokon prédikátor és csodatevő, jókedvre deritett ma reggel. [Tetszenek tudni, milyen öröm, ha döglik a szomszéd tehene...]. Az atya a következőkről számolt be.

Soros ezúttal az OTP-nél valamivel nagyobb fába vágta a fejszéjét. A dollár ellen spekulál! Pat-atya arcáról ezúttal lehervadt az örökös vigyor. Megemlítette Sorosnak az angol font elleni, korábbi, "csaknem sikeres" akcióját. Úgy vélekedett, hogy a dollár a szakadék szélére került és nagy valószínűséggel elveszíti eddigi vezető szerepét a pénzügyi világpiacon.

Nem tudtam hírtelen sirjak e vagy nevessek. Azután rájöttem, tökmindegy hogyan reagálok - még az ágyban - a hírre.

Egy dolog azonban adott, drukkolni Soros, vagy a dollár mellett.

Bevallom, Sorosnak szurkolok! Hogy miért? A bibliai Sámson jutott eszembe...

Sámson "optikai" vak volt. [Soros erkölcsi vak.] A filiszteusok, a ravasz Delila révén, kifürkészték, hogy hajában rejlik az ereje. Delila álmában levágta a haját, a filiszteusok pedigt foglyul ejtették, megvakitották és egy malmot hajttattak vele.

Ez nem volt elég, még röhögni is akartak rajta és a királyi palotába vitték. Nem ügyeltek arra, hogy amíg a malmot tekerte, kinőtt a haja. Sámson úgy állt bosszút kinzóin, hogy megragadva két tartóoszlopot, kinzóira rogyasztotta a tetőt és együtt pusztult velük.

Szóval: spekulálj Soros. Nőjön dús hajad és legyen "szerencséd". Ámen!


Holnap "komolyabb" témával jelentkezem!

Sz. Gy.

Nincsenek megjegyzések: