Keresés ebben a blogban

2007. július 24., kedd

Olajbűz?

Honlapom látogatottsága hirtelen megnövekedett. Egy heti merités [a statisztikából] azt mutatja, hogy a legkevesebb látogatás 103 volt. Ma pedig 21.45-ig már 569 látogatóm volt. [És még ezután jönnek az éjszakai böngésző baglyok...]

Viccesen azt mondhatnám, az olajbűzre jönnek. De nem! Van ami sokkal büdösebb a gázolajnál, alias háztartási olajnál, ez pedig a magyar "közélet". Erről készitek röntgenképet magam is. Ez érdekli a jónépet, feltételezésem szerint.

Csakhogy megint nagyon magányos vagyok. Igaz mindíg magányos bozótharcos voltam, de mégis!

Sándor István, a "Papa" több mint furcsa nyilatkozatokat tesz. Idejének és energiájának egyrészét arra fordítja, hogy hiteltelenitse Kármán Irént, a Nemzeti Nyomozó Irodával karöltve. Ez virtikli titkosszolgálati munka maga is. Úgy lehet vele, mint akit a 'mozdony füstje megcsapott', nem tudja abbahagyni.

Kármán Irénke pedig tartózkodik, legalábbis tőlem. Ezt azért nem értem, mert a Napkeltében történt "fellépésem" után ő hívott telefonon, hogy megköszönje a női bátorságot méltató szavaimat. Utána telefonos interjút készitettem vele és a felvételt feltettem Honlapomra.

Azóta [részéről] csönd, nyomasztó. rossz csönd.

A csönd pedig most halálosan veszélyes. Az "igazi" olajdokumentumok nyilvánosságra hozatalában a leghülyébb magyar állampolgár sem hisz.

Hogy tárná fel egy olyan rendszer [a Gyurcsány - Orbán rendszer] "olajbűneit", amely rejtegeti kádárkori tartótisztjeit és ügynökeit is. Még a papok tunikája alá se' lehet benézni, hogy a jámbor hívő legalább abban lehessen biztos, hogy a gyóntatószék rácsa mögött nem egy volt, vagy még mindig aktív, háromperhármas hegyezi a füleit.

Nem, egy pillanatra sem hittem, hogy Kármán Irén mártíromsága olyan katarzist vált majd ki, amelytől a bűnpiramisnak akár egyetlen kövecskéje is megmozdúl [irtam is erről].

Az olajügyről majd szépen megállapítják: nem történt semmi, de ha történt is, a felelősöket nem lehet megtalálni, ha mégis találnának egyet - kettőt, azoknak a cselekménye rég elévült, stb.

A közélet tisztulása ma reménytelenebb, mint a "rendszerváltás" óta bármikor. Beszédes jelei vannak ennek, olaj nélkül is.

"Na és" elvtárs, alias Horn Gyula, kijelenti, kijelentheti, hogy '56-ban csak a kötelességét teljesítette mert a bűnözők (!) ellen harcolt a közrend helyreállitása érdekében. Gorbacsov kontráz neki azzal, hogy a "rend helyreállitása elkerülhetetlen volt". És nem szakadt le a plafon.

A romániai dicső forradalom hajdan karizmatikus alakja és az olajsáros Orbán Viktor egymás ölében ülve egymás kezéből esznek és egymás hátát mossák. Tőkés triumphust szervez Orbánnak a naív Erdélyben.

Hova jutott a magyarság tudathordozó rétege?

Megmondjam? Eljutott Antall József szintjére, a teljes erkölcsi és politikai nihilizmus állapotába.

Nem! Ebből nem lesz tényfeltárás - oilajügyben sem. Különben is, a legfalánkabb kecske ropogtatja a káposztát...

Az "olajkárok": Pintér és Györgyi e romlott társadalom arisztokratái. Pintér Csányi Sándor puszipajtása, magában is milliárdos. Györgyi tagja minden grémiumnak [legutóbb a Gönczöl Bizottságnak] amely a demokrácia szennyesét patyolatfehérre mossa. A jó barát Solt Pál pedig mégiscsak kapott egy sokmilliárdos intézményt [Biróképző Intézet] keshedt segge alá, ahol regnálhat és kiélheti nagyzási hóbortjait.

Ezen uraságok, ha kell, Gyurcsány ölébe ülve dorombolnak majd. És biztos kezük ügyében lesz a dugó és a kalapács, amikor Gyurcsány újra bezáratja az olajoshordó nyílását.

Őket nem fogja a törvény, ügyükben nincs bíróság, nincs bíró. Nem lesz itélet, se jogi, se erkölcsi, se történelmi.

Megússzák tehát. Hacsak ... a sors és a történelem forgandósága nem hoz létre nemzeti számonkérő székeket.

Valószinű egy ilyen fordulat? Nem! Teljesen kizárt? Nem!!!

Nos ez az igen halvány remény élteti mindazokat, akik nem engedik az olajügyet a feledés folyójának- a Léthének - zavaros vizébe süllyeszteni. Meg kell tehát menteni az emlékeket és a papirokat a dögevők tépő és őrlő fogaitól.

Sz. Gy.

Nincsenek megjegyzések: