Keresés ebben a blogban

2010. május 15., szombat

Vona, mellény, elbocsátott légió?

Vajh' kinek szólt a parlamenti mellény-hecc? Mindenkinek szíve joga találgatni, tehát nekem is. Arra tippelek, hogy a mellény a Magyar Gárdának szóló hűségnyilatkozat volt, ill. akart lenni.

A Gárdát máris temetik a liberbolsik. A
Népszava örömmel jelenti.

"Eltűnt az erősödő kampányban a Magyar Gárda Alig ad jelet magáról a választási kampány utolsó szakaszában a feloszlatott Magyar Gárda, pedig korábban jelentős szerepük volt az őket létrehozó Jobbik népszerűsítésében, megismertetésében. A nyilvánosságban most leginkább egyes gárdisták és jobbikosok botrányai tűnnek fel, ezek az interneten és elsősorban a Fidesz-közeli sajtóban kapnak nagy teret."

A gárda létrehozásának, betiltás előtti és utáni működésének is megvoltak a logikai korlátai. A mostani választási félgyőzelem legnagyobb vesztese ennélfogva maga a Gárda.

Kétségtelen, hogy a Gárda egy pillanatig sem volt igazi félkatonai szervezet. A most következő sötét Orbán diktatúrában még kevésbé válhatik azzá. Akkor meg mire az egész?

Nincs abban túlzó rosszindulat ha azt mondom, a Gárda a Hic Rhodus, hic salta helyzetébe került. [Aesopus 203. meséjében egy kérkedő azzal dicsekszik, hogy ő Rhodusban valamikor roppant nagyot ugrott, és tanukra hivatkozik, akik ezt látták. Mire azt mondja valaki: 'Barátom, ha ugy van, nincs szükség tanukra. Itt van Rhodus, itt ugorj', azaz most mutasd meg, hogy mit tudsz.]

De hát mit is tud a Gárda? Legjobban tán masírozni és még ennél is jobban öltözködni. Ez a korszak azonban, Vona parlamenti átöltözésével, végleg lezárult. Mint korábban írtam, a falusi kertek alján tyúktolvajokra vadászni Pintér előjoga lesz eztán. Ez mindenesetre sokat levon a Gárda, mint nemzeti cigány elhárító csapat, értékéből.

Ugrani kell tehát, de hova lehet, hova érdemes?

A Gárda radikalizálódhat. Ez a "budaháziasitás" azonban csak kevesek számára teremhet babért és ezek közül is csak "post mortem" babérokra számíthatnának legtöbben. Ehhez olyan fanatizmus kellene, amilyen az "öngyilkos terroristákban" lobog. A Gárda, legalábbis annak zöme, kétségtelenül nem ilyen.

Gondolom, a Gárdisták észrevették, hogy a Jobbik képviselők - akiket ők juttattak a Parlamentbe - a Szent Koronára tettek esküt. Ez azt jelenti, hogy a judeo-keresztény Európához - az EU-hoz - tartozónak vallják magukat. Ez nem a hősiesség, ez nem az önfeláldozás útja. Ez a megalkuvás útja. Kétségtelen ez az út a legsimább, legszélesebb, legbiztosabb ,,, a nemzeti temető irányába. Ez az egyik alternatíva.

Van viszont egy másik!

Nem vonható kétségbe, hogy a Jobbiknak, hogyan - hogyan nem - sikerült egy olyan "pártszolgálatot" létrehozni, amely páratlanul értékes emberanyagot gyűjtött össze és tart egyben, ideig - óráig.

A pártszolgálatoknak, miként az ókori római légióknak, megvannak a maguk társadalmi, politikai, gazdasági, stb. korlátai. A légiók, dicsőségük csúcspontján, maguk választottak császárt és ha az nem szolgált jól nekik, lecsapták a fejét és másikat tettek a helyébe. Nos a Magyar Gárdának nem volt és már nem is lesz ilyen aranykora.

Mint pártszolgálat nem játszhatta el a mór szerepét, tehát - mint mór - sem mehet (a nagyvilágba).

De van egy tanulságos, viszonylag közeli, példa is: az SA szomorú históriája. Hitler kedvenc gyermekei voltak, amíg testükkel védték népgyüléseit és vállaikra hágva felmászhatott a kancellári székbe. De ott új szövetségeseket kellett találnia. A rohamcsapat ehhez már nem kellett. Lemészárolta hát a vezéreket és szétkergette, ill. a hadseregbe olvasztotta a nyájat.

Vona - bár "kilátásba helyezte" - nem lett kancellár. Nem fogja tehát a "hosszú kések éjszakáját" megrendezni, inkább csöndben elsomfordál a Gárda mellől.

Hacsak...

Hacsak az operettszerű pártszolgálat nem alakul át valami mássá. Átalakulhat! A nemzet, rosszabb esetben a Jobbik, logisztikai bázisává válhat! Kérdés hogyan?

Hogy is forgattuk ki a parasztpolitikára vonatkozó lenini hármas jelszót a marxista egyetemen? "Tanulni! Tanulni! Tanulni!"

Ehhez a fogasra lehet, ill. kell akasztani a hímzett jelmezeket és ki kell sámfázni a bakancsokat. A kakastollaknak sem kell a szélben lobogniuk.

A gárda - egységekből tanulóköröket, önképzőköröket (!) kell alakítani. Hogy mi legyen a tananyag? Hát minden olyan tudomány, aminek "adott esetben" hasznát veheti a tanuló és főleg az Ország.

A legfontosabb, a csapatszellem, talán már adott, de ez szüntelen tökéletesítésre szorul.

Minden egyéb besorolható a sport, ill. az intellektuális tevékenység valamelyik ágába. Manapság a "dolgok intézéséhez" néha kellenek ugyan fegyverek ("sportlövészet"), de a "játék" kimenetelét nem ezek determinálják, hanem a emocionális és az intellektuális felkészültség. Az meg nem tilos, pontosabban fogalmazva, nem lehet eredményesen betiltani.

A legelcsépeltebb szlogenek egyike - "a tudás hatalom" - mára mindenfajta hadviselés kulcsmondata lett! A "hadviselés" szót úgy értelmezem, mint békés, vagy nem békés, de mindenképp totális (!) ellenállást mindazzal szemben ami ellenünk, leigázásunk érdekében, folyik.

Erre a küzdelemre nem vonatkozik az az elv, hogy nem válogat eszközökben. Az eszközöket igenis meg kell válogatni és a leghatékonyabbat kell alkalmazni.

Könnyen lehet, hogy miközben írok, elalszom és valami egészen sanyarú valóságra ébredek. Nem járnak viszont jobban azok sem, akik ébren álmodoznak - egy fejtörés és izzadtság nélkül elérhető jövőről.

Sz. Gy.

7 megjegyzés:

K.Kerecsen írta...

Magam is úgy vélem, ami várható Vonától a jövőben annyi, hogy "inkább csöndben elsomfordál a Gárda mellől."

Névtelen írta...

1. nap Jobbik - Parlament 3:0
Ugyanis az történt, amit a Jobbik akart és főleg a Jobbikról szóltak a hírek. Nemzetbiztonsági Bizottság 1:0 . Aztán szépen belesétált mindenki a mellény csapdába 2:0 (Nem teljesen mindegy, hogy ki miben jelenik meg egy olyan intézményben, amelynek volt tagjai egyemteglesen felelősek az ország tönkretételében és presztízse bőven b.s. alatt? Ez lenne az ország legnagyobb problémája?)Egyébként is Vona azt csinálta amit kell egy képviselőnek. Képviselte és megjelenítette választói érdekeit. Így aztán rosszabb biztos nem lesz a megítélése. Majd az MSZP frakció Gyurcsánnyal az élen rátévedt a Székely himnusz aknamezejére is. 3:0 Gyurcsány kivonul, Mesterházy töketlenkedik, nem tudja, hogy mit csináljon, menjen vagy maradjon. Hogy vezetett volna egy ilyen ember egy országot amikor egy frakciót sem tud? Egy újonc és egy nem többségi párttól ez igen tisztes teljesítmény.

Arma Gedeon írta...

Itt fejtegettem korábban a Gárda jövőjére vonatkozó lehetőségeket: http://olajcsucs.blogspot.com/2010/04/legyenruha.html

A jövő tendenciáit két alternatívapár alapján próbálom felmérni, amelyek össze is függnek. Minden attól függ, hogy:
1. a Fidesz alapvetően hazavias pártnak bizonyul kormányzása közben VAGY globalista helytartónak
és hogy
2. a jelen parlamenti ciklus során fennmarad-e nagyobb megrázkódtatás nélkül a mai világrend VAGY lényegében összeomlik a globális pénzügyi pilótajáték és annak nyomán szinte minden.

Abban az esetben, ha maradna a fennálló világrend (nem esélyes!!!), és a Fidesz akár hazafiasságból, akár jól felfogott helytartóskodásból kemény kézzel rendet teremtene a közbiztonság terén, nemcsak a Gárdának nem lenne jövője, hanem a Jobbik is ellehetetlenülne, főleg, ha még a gazdasági növekedés is beindulna. Szavazóit nem ideológiák fűtik, nem forradalmárok, nem szerelmesek a Gárdába se, jobb híján nem maradt nekik más, mint a Csináld Magad Közbiztonság gondolata, ha már a ballib kormányok nem végezték a dolgukat e téren.
A Jobbik vagy hozzákurvulna a politikai elithez, vagy elsorvadna. A legtöbb Jobbik-szavazó boldogan tudomásul venné, hogy a rendőrség már teszi a dolgát, hogy van munkája, fogyaszthat, stb.

Azonban abban az esetben, ha a világgazdasági összeomlás miatt rövid időn belül az élet semilyen területén nem lesz lehetőség kközponti költségvetésből fenntartani az állami intézményrendszert, pl. a rendőrség ma elvárt szintű működését, akkor az önkénteseken IS alapuló honvédelem és rendfenntartás elve egyszerűen megkerülhetetlen lesz. A Jobbik vezetői máris sejthetik, hogy ennek nyilvánvalóvá válása nem lehet messze, addig is meg kell próbálniuk fenntartani a látszatot, hogy ők egy percig se mondanak le a Gárdáról.
Az igaz, hogy inkább operetthadseregnek tűnt eddig, de meglepően hatásos volt bizonyos helyzetekben még így is.
Mivel lesz rá komoly szükség, sürgősen el kell kezdeni a komoly felkészítést, kiképzést.

Ennek legalitását az összeomlás üteme szabja meg. Persze legjobb lenne, ha a Fidesz mielőbb megszabadulna globalista koloncától és partner lenne mindebben. Ha nem lesz, a romjain fog a Jobbik a csúcsra lépni, de az nem diadal lesz, hanem kétségbeesett nemzetmentési kísérlet a pusztulás közepette.

Szeszák Gyula írta...

A.G.!

A Fidesz nem adhat mást, "mint mi lényege"! Kutyából nem válhatik szalonnává. Orbán időnkénti színe-változásai: kaméleon - mimikrik. Senkit sem tévesztenek meg.

Alternatíváid - észjárásodat ismerve - nem valós, csupán logikai alternatívák, miután a "lehetséges" (nem pedig a "választható") variáns mindíg kiderül írásaidból.

A Gárda hatékonyságát a múltra vonatkozólag én nem látom bizonyítottnak. Mire gondolsz? A Gárda állagában és szellemiségében csupán lehetőséget látok, ahogy leírtam.

Önálló erőtényezővé nem válhat, csupán tényezővé egy kontextusban (konfliktusban) behatárolt szerepkörrel.

A Gárdát azért nem lehet leírni, mert olyan - amilyen, de nincs semmi hozzá hasonló, így csak belőle lehet "cserebogár", ha át tud alakulni.

Gy.

Arma gedeon írta...

Egyetlen valós választási lehetőség van még a Fidesz kezében. Az nem merül fel, hogy ténylegesen, effektíven megszüntessék a Gárdát, mert a jelen robbanásveszélyes világgazdasági és hazai helyzetben az illegalitásba nyomás csak veszélyes és dühös ellenféllé tené ezt a csapatot, kemény magját. Mivel, ne feledjük, VAN LÉTJOGOSULTSÁGA.
Tehát a Fidesz még abban választhat, hogy előre kjván-e fordulni a nyeregben, vagy marad hátrafelé nézve, miközben a ló megy előre.
Ha a Fidesznek esze van, gyorsan bejelenti, hogy létrehozza a pártok feletti önkéntes honvédelmi-rendfenntartó kisegjtő szervezetet, Nemzetőrség, Honi Gárda, vagy bármilyen néven és abba minimális szűréssel átveszi a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg tagjait is, meg az Őrzők Gárdát (vagy mi is a nevük) is. Egyúttal buzdítja saját szimpatizánsait is a tömeges belépésre és gesztusként hazafias szocikat is megnyerhet az ügynek.
Ezzel tudna a megakadályozhatatlan élére állni, saját pozícióit javítani.
Meglátjuk, lesz-e ennyi esze.
Háttérnek, hogy lesz-e szükség önkéntes rendfenntartókra, ide is passzol a hír:

http://index.hu/gazdasag/vilag/2010/05/17/amerikai_bankokat_perelne_athen/

"Továbbra is a második világháború óta legsúlyosabb válságukat élik az európai pénzügyi piacok - állítja Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke. A Der Spiegelnek nyilatkozva Trichet úgy vélte, hogy a globális válság 2008-as kezdete óta "drámai időket éltünk és élünk át". Az EKB első embere szerint nincs kétség, hogy "a gazdaság a legnehezebb helyzetben van a második - de lehet, hogy az első - világháború óta"."

georg1945 írta...

Közölnöm kell, hogy tegnaptól a TRIANON MEGDÖGLÖTT !!
Akik követni tudták a parlamenti közvetítést az interneten, láthatták, hogy a TRIANONI BÉKEDIKTÁTUMNAK BEFELLEGZETT !
A mai naptól nyugodtan irredentáskodhatunk, határreviziókat követelhetünk. Sajnos ezt csak most, 10 év után, mivel már akkor hatályát veszítette ez a förmedvény!
De be következett, aminek be kellett következnie! TRIANON HALOTT !!
És nem érdekel bennünket a világ vartyogása!
A Fidesznek meg kell csinálnia minden olyan programpontot, ami a JOBBIK programjában szerepel, másképpen buknak!
Nyugodtan követelhetjük vissza azokat a területeinket, amelyeket a Bécsi-döntés visszaadott Magyarországnak! Mindegy, hogy kik, ki hozta meg a Bécsi-döntést, de az etnikai terület visszajár Magyarországnak!
Semmi meghátrálás, semmi kishitűség!
Az áruló (haza és nemzet) hordát pedig meg kell büntetni, elkobozni a rabolt vagyonukat és törvényesen meg kell tiltani az úgynevezett"szocialista" tömörüléseket, mert felettébb károsak a magyar társadalomra!
Elég volt!
Elég!
Nagyon!

Névtelen írta...

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Megdöbbenve olvasom vitáikat a Magyar Gárdáról, (vagy annak utódjáról: az Új Magyar Gárdáról. Tudomásul kellene venni, hogy ezt a szervezetet a társadalmi kényszer hozta létre, és az alapvető problémák - ami miatt létrejött - megváltozása, megoldása nélkül nem is fog megszűnni. Miért is lett kinevezve belügyminiszternek Pintér elvtárs? - hogy szétverje diktatórikus, erőszakos, terrorista módszerekkel a magyar nemzet becsületes, tisztességes része (a társadalom legnagyobb része) által tisztelt Gárda szétverését, és még nagyobb szabad-rablási (büntetési)jogot adjon az útonálló egyenruhás pénzbeszedőknek, becsületes, tisztességes közlekedő polgárok rabló vámszedőinek. - Erről szól a Gárda-ellenesség: úgy is fogalmazhatnám: "mi, politikusok, akik adott esetben nem áldoznánk fel életünket, - (de még vagyonunkat sem!) - a magyar nemzet érdekeiért, nem nézzük jó szívvel a tiszta erkölcsű, becsületes , alulról szerveződő, keresztény, magyar érdekeket valló és védelmező társulásokat, egyesületeket, pártokat...stb. Hát mit gondolnak miért próbálja az "anti-magyar" politika lehetetlenné tenni a Jobbikot? Miért fasisztázza? - megtévesztésből: félelem-keltésből, teszem hozzá: teljesen alaptalanul. Miért is? Mert a kommunizmus és a fasizmus iker-testvérek: édesanyjuk a materializmus (a pogányság, az ateizmus, az istentelenség) az apjuk pedig a diktatúra (az erőszak, a terror, a sátáni rémuralom) - Nos, akkor mi is indokolja a keresztény, vallásos alapokon álló és működő, Istent hívő szervezet, párt lefasisztázását? Azt hiszik az elvtársak, hogy nem fog kinyílni a társadalom szeme? Hogy nem tanul senki a történelemből, és mindenki olyan ökör lesz, hogy bőgni fog, ha elfogy előtte a jászolból a siló?
A Magyar Gárda, (vagy Új Magyar Gárda) megalakult. Ezt már nem lehet egy egyszerű bírósági ítélettel eltörölni, mert a társadalmi igény hozta létre, az fenn is fogja tartani - remélhetőleg! - mindig valamilyen - a magyar nemzetet szolgáló céllal és feladattal. Egyébként s kérdezem: mi ebben az elítélendő?
Miután semmi, ezt már törvénnyel nehezen lesz betiltani - de akkor is csak ideiglenesen.
Az a véleményem, hogy Vona Gábornak több esze van, minthogy bele engedje olvasztani a Magyar Gárdát bármilyen kétes erkölcsű, EU-nak "megfelelő", tisztességtelen célokra felhasználható szervezetbe, alakulatba. Ne felejtsük el: a Gárda NEM!!! félkatonai szervezet, hiába akarják ezt a dehonesztáló bélyeget rásütni a homlokára.